2 BSO DEC/VV

dec/vv
2e jaar BSO DEC/VV

Beroepenveld decoratie:
je maakt kennis met beroepen als decorbouwer, etalagist, schilder, standenbouwer, behanger, reclameontwerper, plaatser van vloer- en wandbekleding, meubelstoffeerder, drukker, …

Je leert over verschillende (nieuwe) materialen en technieken die gebruikt worden bij het decoreren.

Je leert het juiste gereedschap correct gebruiken en goed onderhouden.

Je leert milieu- en veiligheidsvoorschriften respecteren.

Je krijgt de kans veel te tekenen, te experimenteren met vormen, kleuren, verschillende materialen (verf- en krijtsoorten, stiften, karton, hout, metaal, …) en technieken (collage, linodruk, boetseren, schilderen, tekenen, …).

Beroepenveld verzorging-voeding:
je maakt kennis met beroepen waarbij je zorgt voor je medemens: kinderverzorgster, gezinshulp of hulp in de bejaarden- of gehandicaptensector. De aandacht gaat zowel naar lichamelijke verzorging, gezonde voeding als naar de leef- en woonomgeving.

Je leert hoe je moet omgaan met anderen en maakt kennis met de werking van en de zorg voor het totale lichaam (handen, voeten, haar, huid, gelaat, gebit, houding, …)

Je leert over de belangrijkste voedingsmiddelen, keukengereedschappen en -toestellen. Je leert zorgen voor de gezonde dagdagelijkse voeding en eenvoudige, smaakvolle en betaalbare gerechten klaarmaken en opdienen.

Daarnaast leer je een leefruimte onderhouden en zorg dragen voor kledij en textiel doordat je de etikettering voor het onderhoud en de stof kent. Ook het sorteren van de was, het wassen zelf, het plooien en het strijken van de eigen kledij krijgt aandacht. Bovendien mag je decoratieve werkstukjes maken.

Lestabel

VAKKEN

Aantal uur

Levensbeschouwing

2

PAV

8

Lichamelijke opvoeding

3

Techniek

8

Plastische opvoeding

1

Frans

2

Tv Dec 2
Pv Dec 7
Tv Voed Hu 1
PV Ve Hu 3

Pv Vo Hu

4

TV Ve Hu

1

Totaal

34

*Wijzigingen onder voorbehoud.

breien
Meer informatie :

Go! Secundair Onderwijs Lennik

K. Keymolenstraat 35

1750 Lennik

Telefoon: 02/532.45.18

student